Bladergoud > Foliedruk, hoe werkt het?

Foliedruk, hoe werkt het?

Foliekleur

Zoals je misschien wel hebt gezien kun je 1 kleur folie kiezen op je kaartje. Helaas is het niet mogelijk om bijv. koperfolie en goudfolie te mengen in 1 ontwerp. Maar het handige is: als je de foliekleur van 1 elementje wijzigt in de editor, past hij het aan voor alles. Easy peasy! 

Folie elementjes

Je kunt niet alle illustraties veranderen in foliedruk. Dit kan alleen met speciale zwarte elementjes, die je ziet in de editor. Wil je een speciaal elementje uit het kaartje in folie? Stuur me dan even een mailtje, dan kijk ik wat mogelijk is. Alle lettertypes kunnen wel in foliedruk (let op: dit geldt alleen voor kaartjes die al foliedruk hebben. Je kunt helaas niet zelf foliedruk toevoegen aan kaartjes waar dit nog niet in zit. Maar stuur me gerust een berichtje, dan zet ik het element naar wens (bijvoorbeeld naam of iets anders om in folie!) Let op: doe dit voordat je een bestelling hebt geplaatst, anders kan ik het niet meer omzetten. 

Zelf een geboortekaartje met foliedruk maken

Wil je een kaartje helemaal zelf gaan maken en daar foliedruk aan toevoegen? Super leuk! Hier kun je dat doen. 

Papiersoorten voor foliedruk

Foliedruk kan helaas niet op elke papiersoort, maar ik heb twee mooie papiersoorten waar je uit kunt kiezen. De een is 300 grams coated karton (een mooie stevige papiersoort met een silk toplaag) en de ander is 350 grams linnen (luxe en stevig, met een lichte structuur. Op deze papiersoort zit toeslag. Er staat bij het kiezen dat deze papiersoort niet geschikt is voor donkere gekleurde vlakken, maar ik vind het juist heel mooi omdat het een klein beetje oneffen wordt. Twijfel je en wil je graag het donkere gekleurde vlak wel volledig effen houden? Bestel dan een extra proefdrukje. 

Minimale oplage

Je kunt een proefdrukje bestellen voor een kaartje met foliedruk, maar omdat het een kostbare manier van drukken is geldt er voor de grote bestelling verder een minimale oplage van 5 kaarten. Een proefdrukje kost daarom ook iets meer, namelijk €2,50 voor de eerste proefdruk.

Levertijd 

De levertijd van de kaartjes is iets langer dan normale kaartjes zonder foliedruk: kaartjes die voor 17.00 uur worden besteld, worden binnen 2 werkdagen overgedragen aan de post. Proefdrukjes komen in de brievenbus. De brievenbuspost doet er in Nederland 1-2 werkdagen over, naar België kan dit tot 7 werkdagen duren. Je eindbestelling komt als pakketje. Pakketten worden meestal binnen 1 dag nadat ze aan de post zijn overgedragen, bezorgd. 

Op maandag t/m donderdag voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag gedrukt, de volgende werkdag verzonden.

Op vrijdag voor 17:00 uur besteld, maandag gedrukt, dinsdag verzonden.

Ik kan me voorstellen dat dit ietsje ingewikkelder lijkt dan een kaartje zonder foliedruk. Schroom niet om je vragen aan mij te stellen en een berichtje te sturen!