Bladergoud's papiersoorten

De papiersoort speelt een grote rol bij het maken van jouw perfecte kaartje, de illustratie kan op de ene papiersoort heel anders overkomen dan op de ander. Hieronder heb ik een aantal mooie papiersoorten waar je uit kunt kiezen.

 

 

Coated Karton - 300 grams

Een gladde, stevige papiersoort met een silk toplaag aan beide zijden van je kaartje. Coated karton is ietsje gebroken wit. Deze papiersoort is geschikt voor stanskaarten (originele vorm) en kaarten met foliedruk.

Zijdeglans - 300 grams

Deze papiersoort heeft een zachte glans en een wat gladder oppervlak. Zijdeglans heeft een warme ondertoon, waardoor de kleuren op je kaartje ook wat warmer worden.

Biotop - 300 grams

Deze papiersoort is stevig, glad en offwhite (let op: de kleuren worden dus iets geler.)

Natuurkarton - 340 grams

Een stevige hagelwitte papiersoort met een matte uitstraling. Deze papiersoort is geschikt voor vrijwel alle kaarten.

Eco - 300 grams

Kies voor een milieuvriendelijk kaartje met gerecycled lichtbruin/gelig papier met zichtbare vezels. Let op: de illustratie wordt hierdoor ook wat geler.

Linnen - 300 grams

Linnen is een stevige witte papiersoort met een lichte structuur. Let op: minder geschikt voor volle effen kleurvlakken zoals een donkere achtergrond. Ik raad aan om het wel te proberen met een proefdrukje, want het effect vind ik persoonlijk erg mooi. Deze papiersoort is geschikt voor stanskaarten (originele vorm) en kaarten met foliedruk.

Oud Hollands- 300 grams

Deze papiersoort heeft structuur, en wordt veel gebruikt voor klassieke en juist stoere kaartjes. De kleur is iets off-white waardoor je kleuren een warme ondertoon krijgen. (Let op: Oud-Hollands neemt meer inkt op dan andere papiersoorten en hierdoor kunnen kleurafwijkingen of vlekjes voorkomen. Hierdoor is het minder geschikt voor grote kleurvlakken).

Parelmoer - 290 grams

Parelmoer is een chique stevige papiersoort met glinstering. Hierdoor worden de kleuren op het kaartje wat intenser, door de glans.

Soft Touch - 300 grams

Dit witte papier is fluweelzacht door een matte coating. Structuurtjes die in de illustratie zitten komen heel mooi uit op deze papiersoort. Deze papiersoort is geschikt voor stanskaarten (originele vorm) en kaarten met foliedruk.

Tintoretto - 340 grams

Een luxe off-white papiersoort met structuur (deze zit tussen Linnen en Oud-Hollands in).

Tulpenbollenpapier - 250 grams

Een unieke duurzame papiersoort. In plaats van de overproductie in Nederland te vernietigen, worden tulpenbollen verkleind, vermengd en tot papier gemaakt. De vezels en vlokken van tulpenbolschil zijn duidelijk zichtbaar in het papier. Ik raad aan om een proefdrukje te bestellen.

Valorise (tomatenplantenpapier) - 250 grams

Tomatenplanten zijn de basis van dit papier. Tomatenplanten kunnen niet hergebruikt worden dus het afval wat jaarlijks vrijkomt bij de tomatenproductie in Nederlandse kassen wordt verwerkt tot deze papiersoort. Vezels van de planten zijn zichtbaar in het papier.

Echt hout - 1 mm berkenhout

Dit is eigenlijk geen papiersoort maar dit prachtige materiaal is van echt berkenhout met lichte nerven en is 1 mm dik (dat klinkt slap, maar het is erg stevig). Door de nerven is elk kaartje anders en doordat de inkt niet helemaal dekkend is blijf je de hout structuur zien. Er kan geen wit op gedrukt worden, hierdoor is niet elke illustratie geschikt. Ik heb een speciale collectie met houten kaartjes.