Bladergoud > Checklist

Checklist voor geboortekaartjes, wat moet er op staan?

Wat goed dat je even een kijkje neemt op deze pagina! Je wilt natuurlijk voorkomen dat je de bestelling van de geboortekaartjes thuis krijgt en ineens ziet dat er een fout op staat. En dat kan snel gebeuren in de wirwar van knuffelen met jullie kindje, slaapgebrek en kraambezoek. De allerbelangrijkste tip wil ik je alvast meegeven: laat de tekst altijd extra checken door een tweede of derde persoon. Het liefst iemand die een frisse blik heeft. Zo weet je zeker dat er geen foutje doorheen glipt. 
 

Wat moet er sowieso op het kaartje staan?

- Het belangrijkste is natuurlijk de naam van jullie kindje. Chech of de spelling klopt. 

- Daarnaast zijn de namen van de ouder(s) ook onmisbaar, zo weet iedereen dat het jullie kindje is. 

- En als laatste is de geboortedatum een belangrijk onderdeel van het geboortekaartje. Let op: de namen van de maanden zijn met een kleine letter.

 

Wat kun je nog meer op je kaartje zetten?

- Leuk extraatje om te vermelden: de geboortetijd, het geboortegewicht en de lengte van je kindje. Dit kun je ook met leuke icoontjes aangeven.

- Als jullie bezoektijden hebben, kun je dit ook op het geboortekaartje zetten. 

- Als jullie een kraamborrel geven, kun je dit ook op het kaartje zetten. Je kunt ook meerdere versies van het kaartje bestellen, mocht je niet 100 man op de borrel willen ontvangen. Je kunt dit ook op een extra kraamborrelkaartje kwijt die je vastmaakt met een paperclip.

- Het is ook leuk om een mooie tekst op het kaartje te zetten, misschien een favoriete songtekst of bijbeltekst die jullie aanspreekt. 

- Als je een verlanglijstje hebt kun je het linkje daar naartoe op het kaartje zetten.

- Heeft je kindje een peter en een meter? Vergeet hun namen niet te vermelden.

 

De meest gemaakte fouten

- De namen van de maanden moeten met een kleine letter geschreven worden: dus 1 november 2025, 17 januari 2024. Mocht je het liever in cijfers neer willen zetten, dan is de meest nette manier: 01-11-2025. 

- 'Van tevoren' schrijf je zo, dus niet: van te voren.

- De meest gangbare notatie van tijdstippen is met een puntje ertussen en het woord 'uur' erachter: 8.15 uur, 12.30 uur.

 

Heb je nog vragen of feedback nodig? Dan kun je altijd contact opnemen, mijn team en ik helpen je graag!