Tips en handige dingetjes

Bladergoud Illustratie 

Ik hoor regelmatig wat een zoektocht het kan zijn naar een geboortekaartje, je ziet door de bomen het bos niet meer! Er is zoveel te kiezen, niet alleen qua vormgeving maar ook qua tekst, dubbel, gevouwen etc.

Nu hoop ik dat je makkelijk je weg vindt door mijn webshop (zo niet, stuur me dan even een berichtje), maar om je nog wat verder op weg te helpen heb ik hier nog wat handige tips zoals:

- Hoe werkt deze website en het bestellen precies?
- Wat zet ik allemaal op een geboortekaartje?

- Ik ben op zoek naar leuke geboortegedichtjes
- Hoe werkt het met foliedruk?

Handig trucje in de editor
In mijn eigen illustratieprogramma's zoals Photoshop kan ik niet werken zonder een lineaal. Zo zie je mooi dat alles in het midden staat. Ik zie best vaak kaartjes langskomen vanuit de editor die niet helemaal netjes zijn uitgelijnd, maar daar is een heel handig hulpmiddel voor: het raster. 

 

Kleuren wijzigen

Voor de elementjes die uit 1 kleur bestaan (clipart) kun je een nieuwe kleur uitkiezen. Een elementje wat uit meerdere tinten bestaat kun je ook een andere kleur geven, maar daarna is het een effen kleur. Je kunt heel veel kleuren kiezen in de editor. Staat hier de kleur niet bij die je graag wel zou willen? Dan kun je een kleurcode invoeren. Hoe werkt dit? Klik in het kleurenvenstertje op Custom. Elke kleur heeft een code die er zo uitziet: #103b23. Deze code kun je in het venstertje plakken en als je op enter drukt wordt hij toegevoegd. 
Hoe kom je dan aan die fancy code? Deze kun je vanuit Photoshop kopiëren bijvoorbeeld, maar deze website werkt ook heel handig. 

Bladergoud Illustratie 

Naar wie verstuur ik een geboortekaartje? 

Allereerst: je mag natuurlijk lekker zelf bepalen naar wie je de kaartjes stuurt! Ik heb bestellingen gehad van 25 kaartjes, maar ook van 300 kaartjes. Mocht je toch niemand willen uitsluiten is er een handig lijstje wat je even af kunt gaan: welke familieleden moeten een kaartje ontvangen? Welke vrienden? Welke kennissen (werk, oude oppas, schoolvrienden)? En zijn er nog instanties die je een kaartje wil sturen (de verloskundigenpraktijk, sportclub, kerk, Joëlle van Bladergoud :))? Als laatste kun je dan nog even al je telefooncontacten en facebookvrienden checken. En zo kan er niemand tussendoor slippen! Misschien wel handig om dan even onderscheid in kaartjes te maken wat betreft het zinnetje voor bezoek, want je hebt natuurlijk geen zin om je middelbare schoolvriendin die je zelden spreekt de volgende dag op de stoep te hebben. Waar kun je nog meer op letten qua tekst? Check dat even hier

Welke envelop past bij mijn kaartje? 

Dit kun je heel makkelijk zien als je op een kaartje klikt. Voordat je het kaartje gaat bewerken zie je dit scherm. Klik dan op de kleur van het envelopje en je kunt zo kijken welke kleur er mooi bij past! Natuurlijk wijken de kleuren van een scherm altijd iets af van de realiteit en bij het proefdrukje krijg je een stapeltje met kleurstalen van de enveloppen, maar zo heb je een beetje een idee. 

Bladergoud Illustratie 

Als je nog meer vragen hebt kun je altijd even kijken bij de veelgestelde vragen of mij natuurlijk een berichtje sturen. Ik help je graag!