Wat zet ik op een geboortekaartje?

Bladergoud Illustratie 

Voorkant kaartje

Op de voorkant van het kaartje zetten de meeste mensen de roepnaam van hun kindje. Soms vinden mensen het ook mooi om hier alvast de datum op te zetten. Je kunt natuurlijk ook alleen een illustratie op de voorkant zetten. 

Sowieso mag de naam van je kindje niet ontbreken, en natuurlijk de geboortedatum. Vergeet verder niet jouw naam en die van je partner op de kaart te schrijven - wel zo handig als ze weten dat het júllie kindje is :) En bedenk ook of je een gedichtje of andere tekst op je geboortekaartje wil? Je adres, telefoonnummer, het gewicht, de lengte en het tijdstip van de geboorte kun je ook vermelden.

Check hier of alles goed staat >

Binnenkant/achterkant

Als je kiest voor een gevouwen geboortekaartje kun je daar net iets meer info op kwijt. Op de linkerzijde kun je bijvoorbeeld een gedichtje kwijt of het zinnetje over bezoek. 
Maar omdat veel mensen kiezen voor zo min mogelijk info (alleen de geboortedatum), is het vaak ook goed mogelijk om alleen een enkel kaartje te kiezen. 

De volgende dingen moeten sowieso op het geboortekaartje terugkomen (ligt misschien voor de hand, maar toch handig om even langs te lopen):

  • Naam baby
  • Geboortedatum
  • Jullie namen (veel mensen kiezen alleen de voornamen, maar als je het ook naar verre familie/collega's stuurt kan een achternaam erbij wel handig zijn)
  • Adres en/of telefoonnummer: de ontvangers van de kaartjes zullen jullie willen feliciteren. Dit willen ze misschien wel in levende lijve doen, dus om te voorkomen dat oudtante Miep de volgende dag onaangekondigd op de stoep staat is het handig om je telefoonnummer erbij te zetten om een afspraak te maken. 

Bladergoud Illustratie 

Optionele info

  • Geboortegewicht, tijd en lengte (de lengte wordt nog zelden opgemeten.)
  • Geboortelijstje: je ziet steeds vaker verlanglijstjes langs komen op geboortekaartjes. In België is dit al heel normaal, in Nederland komt het steeds vaker voor. Het lijkt misschien een beetje hebberig, maar zo voorkom je dat je drie dezelfde Hema rammelaars krijgt en allemaal outfitjes die je niet mooi vindt. Heb je alle spullen al in huis omdat je al drie oudere kinderen hebt? Dan kun je bijvoorbeeld een link naar een goed doel op het kaartje zetten, als mensen toch graag iets willen geven in jullie naam. 
  • Kraamborrel uitnodiging: geen zin in al dat bezoek tussen de borstvoedingen en hormoonschommelingen in? Doe het dan gewoon allemaal lekker in 1 keer. Zet een uitnodiging voor een kraamborrel op het kaartje, of druk een los extra kaartje voor een kraamborrel als je niet iedereen wilt uitnodigen die het geboortekaartje ontvangt. 

Zinnetjes en versjes

Een mooie boodschap op het geboortekaartje kan het net iets extra's geven. Je kunt ook kiezen om het minimalistisch te houden met alleen een lief zinnetje boven de naam bijvoorbeeld, als aankondiging. Hieronder een aantal van mijn favorietjes:

Naar de gedichtjes en zinnetjes >

Ik ben benieuwd of er iets tussenstaat wat op jullie kaartje past. Mocht je nog een leuke aanvulling hebben, stuur me even een berichtje

Sorteer Nieuw Populair Bestverkocht Aanbevolen
DRIELUIK
DRIELUIK
ORIGINELE VORM
HOOGGLANS LAK
HOOGGLANS LAK
ORIGINELE VORM
ORIGINELE VORM
HOOGGLANS NAAM
ORIGINELE VORM
ORIGINELE VORM
ORIGINELE VORM
ORIGINELE VORM
ORIGINELE VORM
MET DOORKIJKJE
MET DOORKIJKJE
ORIGINELE VORM
GOUDFOLIE
GOUDFOLIE
GOUDFOLIE
ORIGINELE VORM
ORIGINELE VORM
ORIGINELE VORM
ORIGINELE VORM
GOUDFOLIE
Filters
Wis alle filters