Duurzame geboortekaartjes

Bladergoud duurzame geboortekaartjes

Nu er een baby aan zit te komen, kan ik me voorstellen dat je nog veel meer dan ooit tevoren bezig bent met bewuster leven. Misschien oriënteer je je zelfs al op hoe jij jouw kindje op een duurzame manier kunt omhullen met warmte en liefde. Het is heel eenvoudig om duurzame stappen te zetten, je kunt zelfs al beginnen met het ontwerpen van duurzame geboortekaartjes! Ik houd altijd een oogje in het zeil als het om duurzaamheid gaat, daarom druk ik al jaren alle kaarten op papier dat het FSC-keurmerk heeft. Maar je kunt jouw geboortekaartjes op nog heel veel andere manieren duurzaam maken! Lees hier hoe.

 

Zo maak ik de geboortekaartjes duurzaam

Duurzame geboortekaartjes voor de komst van jouw kleintje maken kan op heel veel verschillende manieren. Een van de manieren waarop ik dit doe is door heel bewust te kijken naar welke papiersoorten ik gebruik. Natuurlijk heeft al het papier sowieso het FSC-keurmerk, maar je kunt bij mij jouw geboortekaartje ook afdrukken op bijzonder papier zoals papier gemaakt van tomaten! Wist je dat de manier waarop ik geboortekaarten verkoop an sich al behoorlijk duurzaam is? Doordat elk kaartje volledig gepersonaliseerd kan worden, druk ik alleen de kaarten die écht gewild zijn. Ik heb dus geen magazijn vol overgebleven kaarten liggen. Handig he!

 

Duurzaam papier voor jouw geboortekaartjes

Als je me tien jaar geleden had gevraagd of je ook op papier gemaakt van tomatenplanten of tulpen kon printen, had ik je heel vreemd aangekeken. Maar toch is het tegenwoordig mogelijk! Je kunt bij mij altijd uit meer dan 10 opties kiezen als jij jouw geboortekaartjes laat afdrukken. Dit zijn de top drie duurzaamste papiersoorten:


Valorise

Valorise wordt gemaakt van de resten van tomatenplanten. Tomatenplanten kunnen helaas niet jaarlijks hergebruikt worden voor het produceren van tomaten, maar de planten kunnen wel een tweede leven krijgen als papier! Het afval dat jaarlijks vrijkomt bij de productie van tomaten in Nederlandse kassen wordt omgevormd tot papier en dat papier gebruik ik dan weer om duurzame geboortekaartjes op af te drukken. Papier gemaakt van Valorise is 250 grams papier. Er zijn vezeltjes van de planten zichtbaar in het papier. Wat mij betreft maakt dat het alleen maar nog meer bijzonder!

 

Bladergoud duurzame geboortekaartjes

 

Tulpenbollenpapier

Nederland is natuurlijk hét tulpenland. Dat weet iedereen! Tot voor kort werden de resten van tulpen helaas vernietigd, maar inmiddels hebben telers een veel betere oplossing gevonden. Je kunt tulpenbollen namelijk omtoveren tot papier! In plaats van de overproductie in Nederland te vernietigen, worden tulpenbollen verkleind, vermengd en tot papier gemaakt. De vezels en vlokken van tulpenbolschil zijn duidelijk zichtbaar in het papier. Dit geeft een nog uniekere look aan jouw geboortekaartje. Tulpenbollenpapier is 250 grams papier.

Bladergoud duurzame geboortekaartjes

 

Eco

Naast papier speciaal gemaakt van tulpenbollen en tomatenplanten kun jij jouw duurzame geboortekaartje ook afdrukken op eco-vriendelijk papier. Dit 300 grams papier is wat lichtbruin/gelig van kleur omdat er geen chemicaliën worden gebruikt om het papier te bleken. Ik raad altijd aan om een proefdruk te bestellen zodat je zeker weet dat dit papier past bij jouw smaak.

Bladergoud duurzame geboortekaartjes

 

Duurzame geboortekaartjes in allerlei stijlen

Alle Bladergoud ontwerpen kunnen op een duurzame manier afgedrukt worden. Duurzame geboortekaartjes kun je daarom ook in iedere stijl maken. Of je nou van minimalistisch houdt of juist van kleurrijk. Kijk maar eens naar de verschillende duurzame geboortekaartjes die al helemaal kant-en-klaar op deze pagina staan. Je hoeft alleen nog de naam van jouw kindje in te vullen en klaar is Kees!

 

Laat jouw geboortekaartjes afdrukken op hout

Een geboortekaartje dat op hout is afgedrukt is ontzettend bijzonder en hartstikke duurzaam! Als jij voor deze optie kiest, druk ik jouw zelf ontworpen geboortekaartje af op berkenhout met een dikte van 1 mm. Het enige waar je op moet letten is dat witte inkt op hout niet lekker uitpakt. Dus houd daar bij het ontwerpen rekening mee. Het eindresultaat van duurzame, houten geboortekaartjes is prachtig. Deze geboortekaartjes wil je (en kun je!) je hele leven lang bewaren!

 

 

Bestel altijd een proefdruk van jouw duurzaam geboortekaartje

Heb je een geboortekaartje helemaal eigen gemaakt? Vergeet dan niet een proefdruk te bestellen! Waarom die uitroepteken aan het einde van de zin? Omdat wat je ziet tijdens het ontwerpproces misschien toch net niet is wat je verwacht had. Als je bijvoorbeeld jouw geboortekaartjes op het duurzame tulpenbollen of valorise papier wil laten afdrukken, dan kan het zo zijn dat de kleur van de kaart wat grijzig uitvalt. Ook als jij jouw geboortekaartjes niet op duurzaam papier wil laten afdrukken, is het verstandig om een proefdruk te bestellen zodat je 100% zeker weet dat je tevreden bent met het eindresultaat. Zo voorkomen we samen dat er té veel afval wordt gemaakt!