Foliedruk, hoe werkt het?

Foliedruk, hoe werkt het?

Wat is folie?

Foliedruk is een laagje folie dat op de kaart gedrukt wordt. Dit geeft een mooi glanzend en luxe effect en zo kun je de naam of bepaalde accenten mooi oplichten. Met foliedruk maak je het geboortekaartje of de trouwkaart extra bijzonder. 

Foliekleur

Foliedruk is er in vijf kleuren: goudfolie, zilverfolie, koperfolie, roségoudfolie en zwartfolie. Zoals je misschien wel hebt gezien kun je 1 kleur folie kiezen op je kaartje. Helaas is het niet mogelijk om bijv. koperfolie en goudfolie te mengen in 1 ontwerp. Maar het handige is: als je de foliekleur van 1 elementje wijzigt in de editor, past hij het aan voor alle folie elementen. Easy peasy! 

Normale kaart naar folie kaart

Je kunt in de ontwerptool heel gemakkelijk een normaal geboortekaartje omzetten naar een foliekaartje, de prijzen en papiersoorten worden dan automatisch aangepast. Je kunt niet alle illustraties veranderen in foliedruk. Dit kan alleen met volledig zwarte elementjes, die je ziet in de editor. Wil je een speciaal elementje uit het kaartje in folie, maar lukt het zelf niet? Neem dan even contact op. Je kunt ook gemakkelijk alle tekst omzetten naar foliedruk, dit doe je bij het kiezen van een tekstkleur. 

Zelf een geboortekaartje met foliedruk maken

Wil je een kaartje helemaal zelf gaan maken en daar foliedruk aan toevoegen? Super leuk! Hier kun je dat doen. 

Papiersoorten voor foliedruk

Foliedruk kan gedrukt worden op de mooie papiersoorten coated karton, soft touch en linnen. 300 grams coated karton is een gladde stevige papiersoort met een silk toplaag, 300 grams soft touch is een matte papiersoort met fluweelzachte coating en 350 grams linnen voelt luxe en stevig, met een lichte structuur. Twijfel je tussen de papiersoorten? Bestel dan een extra proefdrukje, per papiersoort kan de illustratie en het effect van folie verschillen.

Minimale oplage

Voor foliekaartjes geldt een minimale oplage van 5 kaartjes. 

Andere producten met foliedruk

Bij Bladergoud vind je leuke extra's die jouw kaartje met folie nog mooier maken! Voeg een label toe met goudfolie tekst, kies een sluitzegeltje met folie of kies voor een chique envelop met gouden inlay. Wil je het pakketje helemaal feestelijk maken? Plak dan een adressticker op de envelop, met goudfolie hartjes en stipjes. 

Prijzen

Voorbeeld van foliedruk

Wil je zien hoe een foliekaartje er in het echt uit ziet? Bestel dan een proefdrukje van je foliekaartje! Het eerste proefdrukje kost maar €2,50, daarna betaal je de reguliere kaartprijs.

Prijzen van foliekaartjes

Als je jouw favoriete kaartje aanklikt, vind je de prijs op de pagina van dit kaartje. Deze verschilt per formaat, papiersoort en ook op hoeveel pagina's folie gedrukt moet worden. Hoe meer kaartjes je bestelt, hoe minder het per kaartje kost. Je kunt de staffelprijzen bekijken door op het 'i-tje' naast de prijzen te klikken. 

Levertijd 

Foliekaartjes worden alleen op werkdagen gedrukt. Dit betekent: op maandag t/m donderdag voor 17.00 uur besteld, dan worden ze dezelfde dag gedrukt en de volgende werkdag verzonden. Op vrijdag voor 17:00 uur besteld, maandag gedrukt en verzonden. Bestel je de kaartjes in het weekend, dan worden ze op dinsdag gedrukt en verzonden. De verzending is afhankelijk van de levertijden van de postbedrijven. Een proefdrukje wordt verzonden als brievenbuspost, de eindbestellingen worden als pakket verzonden. Over het algemeen worden pakketten binnen 1-2 dagen nadat ze aan de post zijn overgedragen, thuis bezorgd. Je ontvangt bij een proefdrukje én bij een pakket een track & trace code. Voor Belgische klanten geldt dat het pakketje over het algemeen binnen 1-3 werkdagen wordt geleverd. 

Contact

Heb je vragen over foliedruk of hulp nodig bij het ontwerpen? Neem dan even contact op, dan helpen we je graag verder!