Herfst tips voor je geboortekaartje

Bladergoud herfst geboortekaartjes

 

Geboortekaartjes voor de herfst

Voel je de herfstwind al waaien? Stiekem wel een beetje hè? Als jouw kindje geboren wordt in de herfst vind je het misschien wel leuk om een eigen herfst geboortjekaartje te ontwerpen. De start van de herfst betekent voor mij de start van knisperende herfstbladeren onder je voeten tijdens een boswandeling en gezellig onder een dekentje voor de open haard kruipen. Dat knusse, warme gevoel hoort echt bij de herfst. Hoe leuk is het dan wel niet om een geboortekaartje passend bij de herfst te maken. Ieder herfst geboortekaartje ziet er anders uit en past op een eigen manier bij het seizoen. Kijk maar mee achter de schermen!

Bladergoud herfst geboortekaartje

Kleurpaletten voor geboortekaarten in de herfst

Als je een kijkje neemt bij alle geboortekaartjes in herfstthema zul je al snel zien dat bepaalde kleuren heel vaak terugkomen. Talloos veel verschillende tinten oranje, donker groen die altijd warmte lijkt uit te stralen en diepe bruinen die heel knus voelen. Kaarten krijgen al snel een donkerdere achtergrond die mooi past bij de herfst, maar ook kaarten met een witte achtergrond die afsteekt tegen de donkere, warme kleuren zijn favoriet bij herfst geboortekaartjes.

Herfst geboortekaarten rechtsreeks uit het bos

'Met mijn tweejarige zoontje Otis duren boswandelingen drie keer zo lang, maar wat is het fijn om door zijn ogen naar de natuur te kijken. Elk takje, slakje en steentje wordt bekeken en dat geeft mij ook weer veel inspiratie. Eikelhoedjes die op de vloer van het bos liggen, kunnen in bootjes veranderen en paddenstoelen veranderen in afdakjes voor baby’s in hun bedje. In de herfst vind ik onwijs veel inspiratie voor geboortekaartjes als ik in het bos ben. Wat een rijkdom!

Bladergoud herfst geboortekaartje

Laat je inspireren door de herfst

De herfst heeft een heel eigen karakter en is onwijs inspirerend voor mij als ik geboortekaartjes ontwerp. Kleine details zoals pompoenen, paddenstoelen en bladeren zijn ook gewoon té leuk om te illustreren! Voor minimalistische herfst geboortekaartjes kies ik er vaak voor om één object op een speelse manier te tekenen. Zoals bijvoorbeeld een eikenblad  of een paddenstoel. De herfst is zó inspirerend en ik vind het heerlijk om me uit te leven op de reeks geboortekaartjes speciaal voor herfstbaby’s.

Bladergoud herfst vos

Herfstdieren op je geboortekaart

Vossen, beren, egels, eekhoorns en herten zijn slechts enkele bosdieren die je in mijn collectie herfst geboortekaartjes zult tegenkomen. Ze lijken zo fluffy en aaibaar (oké, misschien niet de egel, maar het gaat om het idee), en ik speel maar al te graag met ze in de illustraties die ik maak. Of het nou een dierengezinnetje is of een bosdiertje dat waakt over een kribbe. Herfstdiertjes spelen al gauw een hoofdrol op deze knusse herfstgeboortekaartjes.

Bladergoud herfst vos

Herfstportretten voor je geboortekaart

Een ander soort geboortekaartje dat verschrikkelijk leuk is in herfstthema, zijn de herfstportretten van je gezin. Verstopt onder een paraplu die je beschermt tegen vallende herfstbladeren en in warme jassen en regenlaarzen wacht je op je herfstkindje. Of wat dacht je van een lief portretje van een kindje dat door de regen danst van geluk omdat diens broertje of zusje is geboren? Natuurlijk kun je het geboortekaartje voor jouw herfstkindje verder nog personaliseren!

De finishing touch voor herfst geboortekaarten

Heb je mooie herfstillustraties gevonden voor op het geboortekaartje? Dan is het tijd om de kaart een finishing touch te geven! Je kunt het geboortekaartje bijvoorbeeld een rustieke uitstraling geven door het op eco papier af te drukken. Ook de kleur van de envelop kun je een herfstkleurtje geven zoals bijvoorbeeld roestbruin, okergeel of oudroze.

Bladergoud duurzaam herfst

Geboortekaartjes trends voor de herfst

Ook dit najaar zijn er verschillende trends in geboortekaartjesland! Zo zijn geboortekaarten met diertjes erop ontzettend populair. Helemaal passend bij de herfst zijn natuurlijk dieren zoals muisjes, eekhoorns en herten. Ook geboortekaarten met strakke vlakken kleur zijn op dit moment erg geliefd. Natuurlijk kun je de kleuren van deze geboortekaartjes helemaal naar wens aanpassen. Gebruik een kleurenpallet van groen, bruin, oranje en geel in warme, donkere tinten om jouw geboortekaartje in colour blocking stijl mooi herfstig te maken.

Bladergoud herfst enveloppen

Jouw eigen geboortekaarten ontwerpen voor de herfst
Je leest het al, je kunt jouw geboortekaartje in herfstthema op heel veel verschillende manieren vormgeven! En dat is niet alles! Je kunt elk kaartje precies aanpassen naar jouw eigen wensen. Zie je een herfst ontwerpje dat volgens jou nog wat aankleding kan gebruiken? Dan kun je eenvoudig nog herfstbladeren of pompoenen aan de kaart toevoegen. Heb je een herfst geboortekaartje gevonden, maar vind je het lettertype niet zo mooi? Dan kun je deze eenvoudig aanpassen. Alles is mogelijk! Klik hier om meer te weten te komen over hoe je jouw geboortekaartje helemaal naar jouw hand personaliseert.